Muzika za svadbe – kako odabrati pravi bend za venčanje?

Nedavno ste započeli organizaciju vašeg venčanja i krenuli ste u potragu: Muzika za svadbe iz snova. To je, naravno, apsolutni prioritet kod svih parova koji žele da im venčanje bude fantastična žurka.
Kako odabrati idealni bend za svadbe? Na šta bi sve trebalo da obratite pažnju pre nego što angažujete jedan orkestar? I, kakva je to zapravo “muzika za svadbe iz snova”?
Pre svega, svake godine na tržištu Balkana se pojavljuju razni bendovi za svadbe koji se predstavljaju kao najbolja muzika za svadbu u Srbiji i regionu.

No, to naravno nije slučaj. Neki bendovi za proslave su zaista odlični, skupina iskusnih profesionalaca koji će vam zaista ulepšati vaš najvažniji dan u životu.

Međutim, mnogo je više onih koji će, nažalost, ostaviti ne baš tako dobar utisak uživo i vaša svadba će im biti samo “jedna tezga više” u sezoni. Kako bi izbegli ovakav scenario za vašu proslavu, evo šta sve morate da proverite kako bi bend za svadbu koju odaberete bila pun pogodak!

1. Raspitajte se kod prijatelja, poznanika, na portalima za venčanja

Najbolja preprouka za orkestar za svadbe jeste da je neko vaš blizak bio na proslavi i oduševio se svirkom, energijom i nastupom. Takvi bendovi za svadbe imaju najviše šanse da budu angažovani.
Ukoliko apsolutno nemate nikakvu ideju koji bi orkestar za svadbe uopšte i ušao u vaš uži izbor, prvi korak koji morate da napravite jeste da se raspitate kod vaših prijatelja, poznanika ili informišete putem proverenih portala za venčanja u Srbiji kao što su Ludi Kamen i Premium Srbija

Sigurno će vam neko iz bliskog okruženja preporučiti idealan bend za svadbe koji su uživo slušali ili angažovali na nekoj svojoj proslavi. Ako vam se, pak, ni jedan od tih predloga “iz prve ruke” ne učini najboljim, sledeći korak je upravo informisanje putem interneta na proverenim sajtovima kada kucate „muzika za svadbu“.

2. Dobro istražite sve bendove pre sastavljanja užeg spiska

Od svih bendova za koje ste dobili preporuke ili ih lično pronašli putem interneta, jako je važno da ih dobro proverite – ko su, šta sviraju, kakve su im recenzije od strane prethodnih klijenata, kakvi su im snimci, da li vam se njihovo pevanje, sviranje i energija dopadaju, itd.
Dakle, jako je bitno da od svih bendova napravite uži izbor i proverite sve dostupne informacije putem njihovih oficijalnih profila na društvenim mrežama, vebsajtu i youtube kanalu.
Oni bendovi za svadbe koji vam se učine najprimamljivijim i najzanimljivijim, svakako će ući u vaš uži izbor. A to znači da ćete ih direktno kontaktirati i postaviti sva vaša pitanja koja vas zanimaju.
Pre svega: Kakav repertoar sviraju, koliko prave pauza, kako koncipiraju taj isti repertoar u toku dana (da li odmah sviraju narodnjake ili imaju uvod, zabavni deo, itd.) koja im je cena, ali pre svega – da li su uopšte slobodni i dostupni za vaš datum.

3. Idite uživo da poslušate bend koji preferirate za vas

Postoji jedno zlatno, nepisano pravilo kada je muzika za svadbu u pitanju. Ono glasi: “Muzika za svadbe se bira isključivo na svadbi.” To znači da dok god ne odete uživo da poslušate vaš željeni bend na nekoj svadbi (to praktikuju mnogi bendovi) kako bi videli i čuli uživo kako sviraju i kakvu atmosferu prave – prosto ne donosite konačnu odluku.
Ne zaboravite, muzika za svadbe je ključni faktor koji će presuditi da li će vaše venčanje biti nezaboravna žurka za pamćenje ili još jedna bezlična proslava u nizu. Mnogo toga zavisi od dobre muzike, stoga obavezno idite uživo da poslušate bend koji vam se učini idealnim za vašu proslavu venčanja.

4. Dogovorite sve detalje kako ne bi bilo negativnih iznenađenja 

Kada konačno poslušate bend koji vam se dopadne i ta svirka i žurka vam budu zadovoljavajući – pretpostavimo da ćete ih angažovati za vašu proslavu venčanja. U tom slučaju, jako je važno da se na vreme dogovorite oko svih bitnih detalja. 

Najbitnije je da se usaglasite oko repertoara koji očekujete na svojoj svadbi: Koje pesme i žanrove volite, šta nikako ne sme da se svira, koju ste pesmu za prvi ples odlučili da vam bend odsvira, itd. Takođe bitno je da im dostavite protokol vaše svadbe kako bi bend znao gde može da napravi pauzu, i kako da koncipira svirku tako da je plesni podijum maltene uvek pun! 

Šta još muzika za svadbe mora da poseduje da bi bila idealna? 

Kako bi vaše venčanje bilo nezaboravna žurka sa fantastičnom atmosferom, neophodno je da vaša odabrana muzika za svadbe poseduje sledeće:

  1. Pun sastav: Bas, bubanj, klavijaturu, gitaru i makar dva vokala – muški i ženski. No, što više vokala u bendu – to je bolji zvuk i doživljaj na sceni. Bonus članovi kao što su: violina, harmonika, saksofon i sl. su samo dodatni plus! 
  2. Širok repertoar pesama koji će zadovoljiti svačiiji ukus – Idealno bi bilo dosta zabavnih pesama kako bi se gosti zagrejali a zatim probrane narodnjake za đuskanje kako bi atmosfera na vašem venčanju dostigla vrhunac.
  3. Fantastičnu energiju koju će preneti na vas i sve vaše goste i time pomoći da žurka bude luda i nezaboravna.
  4. Iskustvo – jer iskusni muzičari i orkestri za svadbe tačno znaju kako da isprate svaki minut vaše svadbe, od odabira pesama, dinamike, do samog nastupa.
  5. Svu neophodnu opremu – ovo se odnosi na ozvučenje koje mora da bude kvalitetno kako bi sam zvuk na vašoj svadbi bio odličan (bez smetnji).

Na šta treba da obratite pažnju kada je u pitanju muzika za svadbe?

Pre nego što uopšte krenete u potragu orkestra za svadbu, najvažnije je da sa potragom i angažovanjem benda za proslave krenete na vreme. Verovatno ste već informisani oko ovoga, ali zaista – mnogi vrhunski bendovi za svadbe su mesecima unapred prebukirani.
Što je bend za svadbe bolji, to je šansa da je slobodan za željene termine (vikende) u sezoni manja. Požurite sa odabirom i zakazivanjem kako vam neki drugi par mladenaca ne zakaže vaš preferirani bend za vaš datum.
Takođe, obratite pažnju na kakvom je glasu vaš odabrani bend. Pronađite informacije od prethodnih mladenaca na njihovim recenzijama ili forumima kako biste znali kakva muzika za svadbu vas očekuje. Vidite kako su se provodili ljudi gde je vaša muzika za svadbe prethodno svirala. To će definitivno presuditi koji ćete orkestar za proslave da angažujete za vaš najvažniji dan!

Samo strpljivo, mudro, ali opet – ne čekajte ni previše sa angažovanjem! Srećno u odabiru i želimo vam nezaboravnu žurku!

Poslušajte novi promo Menhetn benda i saznajte zašto je ovaj beogradski bend u poslednje vreme jedan od najtraženijih za proslave u gradu! 

Scroll to Top