Živa muzika Beograd – Gde na najbolji provod u gradu?

Beograd je oduvek bio poznat kao prestonica vrhunske zabave i noćnog života. Mnogi turisti iz čitavog sveta dolaze u prestonicu Srbije najviše zbog nezaboravnog provoda koji naš grad nudi. 

Svake godine sve je više onih koji se odlučuju da baš u Beogradu iskuse najluđe žurke to ranih jutarnjih časova na raznim splavovima, restoranima, i klubovima.Kako je ovo postalo gotovo sve učestalije, sve je više mesta za dobru zabavu za svačiji muzički ukus.

Oni koje zanima živa muzika Beograd je definitivno grad u kome mogu čuti pregršt zanimljivih i iskusnih bendova i muzičkih sastava.Mi smo vam pripremili jednu malo drugačiju listu top mesta u Beogradu gde je živa muzika i odličan provod zagarantovan!

U ovom tekstu ćemo se više fokusirati na restorane i lokale koji su zahvaljujući sjajnim muzičarima postali sinonim za nezaboravan provod u Beogradu. Hajde da vidimo koji su to lokali koji vas nikako neće izneveriti!

#1 Bitef – Poznato mesto urbanih žurki i MTV hitova

Svi oni koji obožavaju MTV hitove, stranu muziku, naročito onu noviju, ali i domaće zabavne pesme, znaju koliko je Bitef klub sjajno mesto za njih. 

Samo probrani muzički sastavi i bendovi za žurke mogu da dobiju “zeleno svetlo” u ovom kultnom klubu i pokažu zašto je živa muzika Beograd izgradila kao vrhunsko mesto sjajne zabave.

Bitef, inače poznat i kao BitefArtCafe klub, pored klutnog kluba za žurke, obuhvata i prostor za privatne proslave, Musicology Sessions gde se okupljaju zvezde jazz, soul, funk i generalno underground scene za sve ljubitelje ovih žanrova, i čuveni Bitef teatar gde se mogu pogledati zanimljivi komadi.  

#2 Crni Petao – Vrhunski restoran i pivnica sa još boljim cenama

Crni Petao je, za vrlo kratko vreme, mnogima postao omiljeno mesto u Beogradu. Pored toga što je poznat po sjajnoj klopi, svi oni koji pretražuju “Živa muzika Beograd” a vole prave domaće hitove zabavne i narodne muzike, znaju koliko je ovo mesto odlično za takvu vrstu provoda.

Za one koji ne znaju, restoran-pivnica Crni Petao je otvoren 2019. godine s jednom namerom – da postane omiljeni kutak svih istinskih ljubitelja kvalitetne hrane i pića. 

Njihova primarna ideja je da pruži savršeno mesto za uživanje svim poštovaocima raznovrsne internacionalne kuhinje. Ako ste zainteresovani za restorane i pivnice kao i mesta gde je imperativ odlična živa muzika Beogradski restoran Crni Petao je pravi izbor! 

Lokali za žurke Beograd
Lokali za žurke Beograd

#3 Restoran Alo Alo – Savršen kutak za prave beogradske boeme

U srcu grada, postoji jedan restoran koji je više koncipiran kao kafana sa muzikom za prave gradske boeme. Urađen sa motivima iz kultne serije “Alo Alo”, ovaj restoran-picerija-kafana (čitaj, kutak sa dušom) je idealno mesto za sve one koji žele pravi kafanski provod uz probrane narodne hitove.

U ovom lokalu su svirali kultni muzičari kao što je Skala bend, ali i mnogi drugi koji su zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, stekli ogromnu popularnost kod boemske publike. 

Takođe, restoran Alo Alo nudi sjajan meni sa preukusnim specijalitetima, a posebno bismo izdvojili njihove prvoklasne ćevape i roštilj kome ćete se uvek rado vraćati! 

#4 Bistro Mali Pijac – Mesto urbane kafane, DJ žurki i gypsy jazz-a

Ako volite rok svirke Beograd je definitivno grad koji nudi mnoge lokale sa rokenrol muzikom ali i gypsy jazz bendovima koji će vas apsolutno oduševiti. Bistro Mali Pijac je upravo jedno takvo, možemo već sada da kažemo, kultno mesto koje, osim sjajne hrane i pića, nudi najversatilnije bendove za žurke raznih žanrova.

Jedne večeri su na repertoaru Rock Svirke Beograda, druge večeri sjajnog muzičkog sastava koji svira gypsy jazz i narodnu muziku na jedan autentični način sa cimbalom, treće večeri je fantastičan DJ koji pravi sjajnu atmosferu… Koje god večeri da posetite Bistro Mali Pijac u Karađorđevoj ulici u Beogradu, nećete pogrešiti! Zabava i odlična klopa je zagarantovana!

# 5 Sirovina bar – Idealno mesto za kafanske hitove i provod

Nadomak Kalemegdana, u Rige od Fere, nalazi se Sirovina bar koji je poznat, pre svega, u kafanskim krugovima i među onima koji takođe cene iskusne muzičare i odličan provod. Evergreen kafanski hitovi u izvođenju sjajnih muzičkih sastava su ovde gotovo svakodnevnica.

U Sirovini ćete dočekivati mnoga jutra sa vrhunskim vinima, sjajnom muzikom i boemskom atmosferom kojoj ćete se uvek rado vraćati! Samo, napomena, s obzirom da je lokal manji, poželjno je rezervisati svoj sto na vreme kako biste imali svoj komfor za uživanje! 

Zaključak – Živa muzika Beograd

Kao što ste videli iz priloženog teksta, namerno smo vam predstavili malo drugačiju listu gde možete čuti najbolje bendove za korporativne proslave, žurke i svadbe, ali i iskusiti fenomenalne žurke koje ćete pamtiti! 

Beograd će, nesumnjivo, uvek biti mesto odlične zabave, toplih ljudi, vrhunske hrane i pića, ali i prelepih istorijskih znamenitosti i aktivnosti u kojima ne samo da će stranci uživati, već i svi oni koji žele maksimalni potencijal srpske prestonice da iskoriste! 

A ukoliko želite da unajmite bend za korporativne proslave, žurke, svadbe, rođenja, i bilo kog drugog lepog povoda, poslušajte Menhetn bend i njihov najnoviji promo snimak! Srećno u odabiru i uživajte u svim čarima provoda koje Beograd nudi! 

 

Scroll to Top